Om mig

Jag heter Thérèse Eriksson. För att hitta mig tar man sig först till Lund och sedan så långt österut man bara kan. När man tror att man gått för långt, går man lite till, och till sist står man på en åker. I ett av de vita tegelhusen bor jag tillsammans med min älskade make, våra två buskatter och vår halvtokiga hund. Drömmen om landet är stark, men jag överlever i stan tack vare vår sjutton kvadratmeter stora balkong, åkrarna bokstavligen talat utanför husknuten och en förstående man som accepterar (och uppskattar) jord under naglarna och tomatplantor i vardagsrumsfönstren. Dessutom finns en gård i blekingeskogarna som jag kan fly till då och då, där jag kan ladda batterierna och hålla drömmen om landet vid liv. 

När jag inte påtar med växterna på balkongen eller i fönsterbrädorna, njuter jag av livet med maken och djuren. Jag tycker mycket om att laga mat och att baka, och gör det allra helst vegetariskt och ekologiskt, eller på grönsaker, frukt och bär jag odlat eller plockat själv. Till vardags studerar jag vid Lunds Universitet där jag läser en master i psykologi. Andra engagemang är frågor om psykiatri, tvångsvård och självskadebeteende som jag skriver om i min andra blogg och på min hemsida. Till kyrkan går jag också, men alldeles, alldeles för sällan.

1 kommentar:

Emelie sa...

Käraste vännen!
Om ditt föredetta ställe inspirerade mig så är det inget emot vad detta gör. Du är så helhjärtad att jag liksom blir glad och lycklig. Det finns hopp om livet tänker jag - du gör mig glad!