fredag 14 oktober 2011

Äppel päppel ...

Så här års är det nog många som har förråden fulla av frukt i allmänhet och kanske äpplen i synnerhet. Vi plockade först äpplen på landet som räckte till pajer och annat mums, men i helgen som gick fick vi dessutom ett ordentligt lass frukt från min pappa och hans många äppelträd. Det största (och enda) problemet med frukt är ju så klart förvaring. Var gör man av kilovis av äpplen? Jag fryser in mina.

Eftersom jag inte är mycket för extrajobb och krusiduller, så skalar jag frukten, delar den i mindre bitar, lägger i fryspåsar och stoppar i frysen. Klart. Har jag flera äppelsorter försöker jag blanda dem även i påsarna eftersom jag brukar tycka det mesta vinner smakmässigt på om man använder flera sorter. Sen plockar jag bara fram en lagom stor påse, tinar den och använder till paj, mos eller kräm. När äpplena varit djupfrysta vill man kanske inte direkt äta dem som de är, men de duger utmärkt att tillaga!

/ Thérèse

3 kommentarer:

enlitenpaus sa...

Smidigt! Har inte tänkt på att man kan frysa äppelbitar!

Becca sa...

Själv ställer jag ut vinteräpplena på min inglasade balkong i brist på jordkällare. Det ger färska äpplen någon månad till i alla fall. Beroende på frost givetvis.

Frysa brukar jag inte göra även om jag alltid tänker att jag borde. Ge mig något år till så ;)

Thérèse sa...

enlitenpaus: Det är jättepraktiskt! Och gott! :D

Becca: Ja, där står våra tills jag orkar skala och frysa alla (det tar ju sin lilla tid). Och visst klarar de sig längre där än inomhus!