onsdag 26 januari 2011

Tji fick jag!

Klart jag är medveten om att det är aningens naivt att längta efter vår redan i januari, även om man bor i Skåne. Men när det i gårkväll började falla lapphandskar från himlen, då kände jag allt att någon retades onödigt mycket med mig. Jag kan stå ut med de isiga snöhögar vi haft kvar som rest från en lång och vacker vinter, men jag känner inget som helst behov av att tillföra ny snö. Men det är nog bara att gilla läget - det är ju trots allt bara januari.
Kaveldunets cigarrer fick sig en köldknäpp i den nyfrusna dammen

Tack vare min syster har vi i alla fall lite vårkänslor på köksbordet
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Therese (Engelbrekt) sa...

Hej! Vad roligt att du inriktar din blogg på grönska, det gillar jag! Jag undrar om du använder sig av/vet var man kan få tag på lysrör till förordling? Mina fönster är så mörka och Lena Israelsson tipsar ju om det, men jag har frågat och frågat utan att kunna få tag på några.

Thérèse sa...

Hej Therese!
Kul att du uppskattar min nya inriktning - det känns helrätt för mig! Jag har själv inte använt lysrör till förkultivering, här i Skåne har jag faktiskt inte känt något behov av det. Gjorde en snabb googling dock och det verkar som att Jula har en variant. Läs mer hos den här bloggaren, hon kan nog hjälpa dig vidare. http://cesarstradgard.blogspot.com/2010/01/arets-forkultivering-har-startat.html

I den här artikeln hos Coop (http://www.coop.se/Recept--mat/Vardagstips/Tradgard/Valj-ratt-vaxtbelysning/) låter det dock som att alla former av lysrör och lågenergilampor funkar.

Det finns en jättebra trädgårdsbutik i Lund som även har en hemsida och webbshop - sidan verkar ligga nere för ögonblicket, men du kan ju kika senare om de kan tänkas ha något!
www.lillafiskaregatanstradgardsbutik.se/

Du får jättegärna höra av dig om du hittar nåt bra och tipsa!

Angelica Karlsson sa...

Vilken fin ny blogg! Jag gillar designen skarpt - och tilltalet :) Det är intressant att läsa även om
blommor och odling inte riktigt min grej (fast jag gillar mina sju orchidéer som badas en gång i veckan;)) Är dock säker på att jag kommer kunna hitta inspiration här :)

Kram

Thérèse sa...

Angelica: Kul att du gillar design och tilltal! Blommor och odling är ju verkligen inte allas grej men jag är larvigt nöjd ;-)
Och orkidéer är väl fantastiska! Efter de två jag fick i födelsedagspresent (eller om det var julklapp) så har vi nu nio vackra skapelser i fönstret. Det jag gillar är att vi äntligen vågat pröva lite andra sorter är phalaenopsis (brudorkidéer). Läskigt, men vackert! Vad har du för sorter?

KRAM!

Anonym sa...

Även jag längtar efter våren och både dina inlägg och din fina blogglayout gör att det börjar klia i fingrarna! Kanske man kan odla några skott redan nu och skörda för smörgås..Mums! Känner mig också hedrad över att finnas med på din bloggroll. Vilken ära!

/Fröken Karlsson