onsdag 25 maj 2011

Inte det minsta grönt

Här har varit påfallande tyst och trist den sista tiden. Skälen är många, inte minst eftersom skolan är hysterisk så här i slutet på maj och kräver all min uppmärksamhet. Men det finns faktiskt något annat som upptagit min tid, inte bara de sista veckorna, utan i många många månader. Nu kan jag äntligen berätta, och jag tänker berätta även om det inte har det minsta med bloggens profil att göra. Men det är så viktigt att jag inte kan exkludera det:

I höst kommer min och Sofia Åkermans bok "Slutstation rättspsyk" ut. Boken handlar om en av mina absoluta hjärtefrågor, som upptagit min tid, mitt intresse och mitt engagemang under många års tid - vården av kvinnor med självskadebeteende som skickas till rättspsykiatriska kliniker, trots att de inte har begått något brott. Ämnet har genererat många inlägg på min förra blogg, Tankestormar, och nu blir det alltså äntligen en bok. Arbetet med frågan i allmänhet, och boken i synnerhet, är något av det absolut svåraste och tyngsta jag någonsin gjort, samtidigt som det tveklöst är det som utvecklat och lärt mig allra mest. 

/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Therese sa...

Den ser jag verkligen framemot att läsa!

TrisselTrassel sa...

Den ska bli jätteintressant att läsa.
Bra jobbat!
Kram Mia

Becca sa...

Jag är inte säker på att jag törs läsa den. Verkligheten är så otroligt grym ibland.

Men den är viktig och jag kommer antagligen att göra ett försök att läsa förr eller senare.

Thérèse sa...

Therese: Roligt!

TrisselTrassel: Tack vännen!

Becca: Verkligheten kan verkligen vara grym ibland, men tyvärr försvinner ju inte det grymma om man blundar. Men om du en dag känner dig mogen så hoppas jag att du vågar läsa. För vi tycker ju så klart som du - att det är en viktig bok!

Hanna sa...

Ni ska vara grymt stolta över det jobb ni gjort.

Kramar

Anonym sa...

Wow!!!!! Grymt jobbat :) Ser fram emot att läsa!!

Thérèse sa...

Hanna och Anonym: Tack snälla ni!

Anonym sa...

Lycka till, tjejer. kram Mami.