torsdag 28 april 2011

Äppelblom och cykelauktion

I höstas blev maken av med sin cykel, och att bo i Lund utan cykel är inget roligt projekt. Tyvärr stals cykeln bara någon vecka innan vårt bröllop, som var en helt underbar tillställning, men som dock var förknippad med en och annan utgift. En ny cykel prioriterades därför raskt ner på listan över nödvändiga utgifter, och har sedan dess inte jobbat sig upp igen. Förrän idag. Vi tröttnade på att aldrig kunna cykla ut tillsammans, att bara kunna cacha till fots och behöva ta bussen om vi ville förflytta oss tillsammans. En enkel googling senare fick mig att inse att vi hade tur som tokar - kommunen skulle arrangera en cykelauktion redan ikväll! 

Jag gillar sådana initiativ: gamla övergivna cyklar får nya hem i stället för att hamna på tippen, och vi slipper betala dyra pengar för en nyproducerad hoj som ändå riskerar att bli stulen dagen därpå. Makens cykel är nämligen den tredje vi blir av med under lika många år... Så i strålande sol promenerade vi ner till universitetetsområdet, ropade hem cykel nummer tre och kunde cykla hem, tillsammans, mindre än en kvart efter auktionen påbörjat. Med en stilig blå Crescent i vår ägo! 
Äppelblommorna (eller är det körsbär?) har slagit ut på universitetsområdet. Visst ser det lite ut som fluffig sockervadd, bomullstussar eller mjukt virkade spetsdukar?
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Sofia Åkerman sa...

Under mina första år i Lund blev jag också av med ett antal cyklar. Sedan ristade min mamma in mitt personnummer i metallen på "mittenbågen" och satte dit en klisterlapp delvis över med texten "Märkt med personnummer!". Det har fungerat bra - nu har jag fått ha min cykel i flera år! Det är ju jobbigt för cykeltjuvarna att behöva slipa och lackera om cykeln.

Julia sa...

Neej usch vad tråkigt att bli av med sin cykel.
Men smart att fixa en sån aktuion som du säger ! :)

Thérèse sa...

Sofia: Ja just det, det vet jag ju att du har! Ska se om det är möjligt att rista in något med en spik eller om man ska försöka leta upp ett vettigt verktyg. Hade man inte såna "pennor" på tekniken i grundskolan?

Julia: Ja, det är faktiskt lite trist. Eftersom cyklar är hårdvaluta här i Lund blir de begagnade dessutom snabbt dyra, så vi var väldigt glada för auktionen igår. Det gillas!