lördag 30 april 2011

Med händerna i jorden

Idag har jag stått i ett solvarmt växthus och omskolat tjogvis av små tagetesplantor, ackompanjerad av en galande tupp och en stillsamt surrande humla. Jag har också för första gången i mitt liv stått på andra sidan en kassaapparat och varit den som tagit emot pengarna i stället för den som betalar. Idag har jag nämligen befunnit mig på en underbar plantskola utanför Lund, där jag har den stora glädjen att få jobba extra en period. Den som har den minsta lilla koll på mig eller på min blogg förstår sannolikt att det här är något av ett drömjobb. Jag får betalt för att stå med händerna i jorden och känna texturen mellan mina fingrar, och känna doften av tagetesen var gång jag vidrör bladen. Jag får jobba omgiven av pickande höns, en galande tupp, prunkande grönska och blommande hibiscusar. Jag får träffa människor som delar mitt gröna intresse - annars beger man sig sällan till en handelsträdgård - och jag får lära mig oerhört mycket matnyttigt. Det är så inspirerande och så givande att jag nästan blir sotis på mig själv. Jag har sagt det förut men det tål faktiskt att upprepas: jag är så oerhört lyckligt lottad!
Handelsträdgårdstupp - foto från i fjol
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Sofia Åkerman sa...

Kul att du fick ett så gott intryck under din första dag! Hoppas det går lika bra i morgon!

Johanna sa...

Grattis!! Så himla härligt det låter, och jag kan verkligen förstå att det är lite utav ett drömjobb :)

Kram!

ninja sa...

prefekt jobb <3 jag har funderingar på att kontakta plantagen eller blomsterlandet här i min stad för en möjlig praktik men får aldrig ändan ur vagnen.
ståtlig tupp!

Thérèse sa...

Sofia Å:Det gick lika bra idag och jag trivs jättebra :)

Johanna: Tack! Jag är verkligen superglad!

Ninja: Eller hur? Bästa tänkbara faktiskt :) Jag kan ju bara rekommendera det - ge dej själv en spark i baken och slå dem en signal. Det värsta som kan hända är ju att du får ett nej!

ninja sa...

det är så sant och ett nej behöver ju inte vara farligt =)
hoppas att du fortsätter att trivs på stället!