måndag 4 april 2011

Schyssta sockar!

För några veckor sedan deltog jag i en tävling på bloggen Jennyshus. Hon lottade ut strumpor från ett företag jag tidigare in hört talas om, Sock designers. Det coola är att strumporna tillverkas i ekologisk bomull, där arbetsförhållandena för bomullsplockarna också är schyssta. I fredags fick jag veta att jag vunnit (hurra!) och nu väntar jag därför på att två par färgglada strumpor ska trilla ner på hallmattan. Jag håller tummarna för att strumporna ska vara lika snygga och sköna som utlovat - i så fall lär jag återvända som betalande kund!

Ekologiska kläder är något jag verkligen, verkligen hoppas att få se mer av framöver. Därför är det glädjande att se att även multinationella företag som H&M under de senaste åren börjar ta sitt miljöansvar på större allvar. Ett av H&Ms bidrag är deras "Conscious collection". Det är en kollektion som släpps den 14 april där plaggen är tillverkade i ekologisk bomull eller återvunna material. Även andra stora klädkedjor, som Lindex och KappAhl, för ett begränsat antal ekologiska plagg.
Bildcollage med bilder lånade från Sock designers, modell Bellini och Reija som jag valt. 
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Helen sa...

De prickiga var ju heeeelt underbara! Vill ha! Och jag tror dessutom att det är dags att uppdatera strumplådan snart... har sett många slitna hälar. :)

Thérèse sa...

Helen: Men eller hur - jag är verkligen jätteglad för min strumplåda har samma symtom som din ;-) Jag återkommer med rapport framöver!

Ingrid sa...

Jamen grattis till strumporna! Häftiga!

Thérèse sa...

Ingrid: Tack :) Jag blev nästan löjligt glad över att vinna två par strumpor, men de var verkligen så färgglada att jag blir alldeles glad. Och det ska ju inte förringas!