tisdag 26 april 2011

Paradispåsk

Så är vi hemma igen, efter en påskhelg på landet. Det finns inte nog med superlativ att beskriva hur mycket jag trivs i det gamla huset på kullen. Det finns inte ord att beskriva hur många minnen som sitter i allt från den branta grusvägen och brunnshuset, till spinnrocken på vinden och doften i vedboden. Det finns inte ord att beskriva känslan som uppstår när en av grannarna berättar att hon blivit bjuden på godis ur det stora ekskåpet av min mormors mor när hon var barn - samma stora ekskåp som min mormor förvarade hårda karameller i när jag var barn. Det är så mycket minnen, trygghet och identitet som finns förknippat till detta gamla hus. När så mycket annat i mitt liv har varit ut och in och upp och ner, har huset och gården stått kvar år efter år. Det är en välsignelse likt ingen annan att ha en sådan fast punkt i tillvaron. För det är jag gränslöst tacksam.
Vi har klättrat i höga berg (det här var bara de sista metrarna) ...

... och suttit högst upp och tittat på solnedgången

Vi har varit vid havet och njutit av doften och utsikten ...

... och hälsat på Utvandrarna i samma lilla vik.

Vi har lärt oss hur man förr fångade varg, i en varggrop som denna (det var lite läskigt)....... och besökt en underbar, övergiven mangårdsbyggnad med en ledsen gammal traktor
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Jajja sa...

Så fint T!
En och annan cache har jag ju förstått att ni har hittat med!

KRAM!

Thérèse sa...

Jajja: Ja, jag tror vi hann logga sex cacher och hittade en sjunde som vi inte kunde logga pga mugglare. De två översta bilderna är från en som hette "I brantaste laget", en T4 som fick mej att känna att en T5 vore det samma som döden. Jösses vad vi klättrade! Bilden på varggropen var också en cach, precis som den nedersta från Jössegården. SÅ vackert! Du hade ju inte direkt varit sämre själv - jag vill höra allt och lite till om eventet nästa gång vi ses!

Stor kram!