torsdag 7 april 2011

Kvällsutmaning

Jag dricker mycket te men har tyvärr inte hittat något riktigt bra svart te som är ekologiskt och ekonomiskt försvarbart med tanke på de mängder jag dricker. Däremot dricker jag gärna Yogi tea: ayurevediska "spice infusions". Det är en sorts kryddblandningar och med några få undantag innehåller de  inget te alls (och därmed heller inget tein eller koffein) och är tillverkade av ekologiska och KRAV-märkta örter och kryddor. Förpackningarna är dyrare än vanligt te och jag unnar mig därför sällan att köpa flera sorter samtidigt - därför känns det oerhört lyxigt att vi bröllopspresent fick en hel låda full av olika Yogiteer. Trots att vi snart firar sexmånaders bröllopsdag finns det fortfarande gott om teer kvar att avnjuta - och därmed gott om små poetiska visdomsord att ta del av. Till min kvällskopp av ingefärste följde den lilla lappen på bild med uppmaningen "Love what is ahead by loving what has come before". Det blev en utmanande tanke att  bita tag i, såhär på kvällskvisten.
"Love what is ahead by loving what has come before"
/ Thérèse
P.S. Yogi tea finns i välsorterade mataffärer, men det bredaste utbudet brukar hälsokostaffärerna eller alternativa butiker erbjuda. D.S.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Becca sa...

Jag som mest bara dricker svart te har hittat ett som är rättvisemärkt. Vanligt earl grey eller något liknande, men det är helt sant att de flesta av mina teer inte har någon märkning alls...

Det ska jag fundera på nästa gång jag ska köpa nytt. Du är så bra för du får mig att tänka till på sånt som jag sällan funderar över.

Johanna sa...

Alltså, du borde ju åka hit och besöka Eco-store, där finns det ekologiska teer till förbannelse (till min stora lycka =)). Jag gillar yogi med, ofta väldigt goda teer. Fast jag dricker allt i teväg, så jag brukar inte ha några problem med att hitta ekologiskt i närbutiken =)

Thérèse sa...

Becca: Rättvisemärkt är bra! Vad glad jag blir över din kommentar (eller, jag blir alltid glad över dina kommentarer), det gör mig glad att höra att jag kan bjuda på en liten tankeställare då och då!

Johanna: Ohh, det låter ju himmelskt! Får absolut testas näst jag är i Gbg. Och nej, visst finns det ekologiska teer, jag har bara inte hittat rätt ännu. Men var säker - jakten fortsätter ;-)

Hanna sa...

Yogi är görgott ju!

Som Johanna skrev: Du måste ta dig till ECO-store! En av mina favoritbutiker här i stan :)

Kramkram

Thérèse sa...

Hanna: Var ligger denna omtalade ECO-store? Är det möjligt att hitta dit på nåt vettigt sätt för en utböling?

Kram!

Hanna sa...

Kika in här: http://www.ekostore.se/?page_id=13

Butiken ligger väldigt centralt! Inte alls svårt att hitta :) Ekelundsgatan 4, om man går från Domkyrkan (ALLA kan hitta till Domkyrkan...) så följer man bara Kungsgatan rakt upp och där Kungsgatan slutar svänger man höger in på Ekelundsgatan och då ligger Eko-store ca 50 meter bort.