torsdag 28 april 2011

Balkongkärlek

Vi har nu bott i vår nya lägenhet i snart två månader, och de sista veckorna har vi faktiskt hunnit lägga lite tid också på balkongen. Så snart man accepterat att det är en betongkreation man har att arbeta med - vilket ju utgör ett och annat estetisk hinder - så är det faktiskt riktigt roligt! Nej, de betongflammiga väggarna och den gröna mattan är inte vackra, men de fyller sin funktion som vind- och köldstopp. Och växterna mår faktiskt förträffligt väl därute, precis som jag gör!

Medsols från vänster i bild syns först grenarna från vår stora blåbärsbuske och sedan den lilla blåbärsbusken i helformat. Därefter står en balja med gul lök, sedan ett fikonträd (Bornholmsfikon), en gammal kattlåda med nio tomatplantor och till sist den nyligen omplanterade basilikan. Till höger om dörren står först en urna med sockerärtor som klättrar på väggen, och längst inne i hörnet står körsbärsträdet vi tog som skott förra året. Jag vet fortfarande inte om det har överlevt den bistra vintern, det lär visa sig snart! Till sist står det på bordet en liten kruka rosmarin, och vårt olivträd som tycks må väl av sol, värme och vatten. Och så mina pluggböcker så klart, men de kan vi ignorera. 

/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Myownhome sa...

Åh vad stor och härlig din balkong ser ut! Fint med alla växterna!! :)

Ha det gott!
/Johanna

Thérèse Eriksson sa...

Myownhome: Tack för din kommentar! Vi trivs bra, men det är lite roligt att du tycker den ser stor ut. Vår tidigare balkong var på 17 kvadratmeter - den här är nog bara hälften så för oss är den pytteliten ;-)

Anonym sa...

Tack för rundvisningen på balkongen. Väljer däremot inte att ignorera dina plugg-böcker. Den översta läser jag också just nu. Nu blir jag nyfiken. Vilken kurs är den till?

Thérèse Eriksson sa...

Enlitenpaus: Jag läser en strökurs den här våren i sociologi (annars är ju mitt ämne främst psykolgoi). Kursen heter "Den mentala (o)hälsans sociologi" och behandlar egentligen psykiska sjukdomar ur ett sociologiskt perspektiv, i kontrast till det annars så medicinska. En mycket intressant kurs måste jag säga, skriver just nu en kortare uppsats kring diagnoser och vad det betyder för en person att få en psykiatrisk diagnos.
Vad läser du?

Anonym sa...

Jag läser "sociologiska perspektiv på funktionshinder" och har snart litteraturseminarium på Stigma-boken. Att bero på diagnoser kanske du isf tagit upp Kärfve och hennes kritik mot neuropsykiatriska diagnoser?

Thérèse Eriksson sa...

Enlitenpaus: Jag har faktiskt Kärfve som kursansvarig och examinator, så visst använder jag delar av hennes material! Låter intressant med seminarium på Stigma-jag har tyvärr inte haft tid att läsa mer än valda delar. Den står på att-läsa-listan :-)

Eva in Athens, Greece sa...

Läste lite om fikon och hamnade här. Vad fint du har på din balkong!