fredag 25 mars 2011

Busted!

- Inte en smula kvar, sa matte
- En massa goda smulor kvar, sa katten och tömde glatt och koncentrerat chipsskålen till mikronivå. 


Våra katter äter inte räkor, inte fisk, inte mjuk kattmat - men de älskar chips! Galna små kritter...
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Anna Eleonor sa...

Vilken härlig skål! Var har du köpt den? Den påminner om skålar från Taize och finns det liknande på närmare håll är det intressant.

Thérèse sa...

Anna Eleonor: Vad observant av dig! Visst är det en härlig skål som inte bara påminner om utan också är en skål köpt i Taizé! Så tyvärr kan jag inte tipsa om någon närmare återförsäljare, utan bara konstatera att inget porslin går upp mot det som munkarna drejar :-)

Ingrid sa...

Äter inte chips längre av principiella skäl. Palmoljan man använder till chipstillverkningen orsakar skogsskövling och förstörelse av orangutangernas livsviktiga miljö i Indonesien. Chips är gott men jag kan inte längre njuta av dem när jag vet hur mycket skada palmoljeindustrin gör.

Thérèse sa...

Ingrid: Vi äter aldrig chips där palmolja använts i tillverkningen, av samma skäl du anger. Palmoljeindustrin är inget jag vill stödja! Däremot finns det märken som istället använder tex. solrosolja - inte minst har de ekologiska chipstillverkarna bra alternativ! Även OLW har övergått till solrosolja i stället för palomlja i sina naturchips och de flesta "vanliga" sorterna. Ett välkomnat ställningstagande, tycker jag :-)

Ingrid sa...

Tack Innie! Detta visste jag inte. Borde jag kanske ha vetat. Det gläder mig oerhört att producenterna börjar ändra sin tillverkning.