torsdag 24 mars 2011

Snabbmat

Igår var matlagningsorken begränsad, men tack och lov hade vi gott om rotfrukter i kylskåpet. Jag skalade och klyftade fyra potatisar, två stora morötter och en sötpotatis, skar en gul lök i båtar och delade ett litet broccolihuvud i munsstora bitar. Potatisen och morötterna skjutsade jag in i ugnen på 175 grader, med en ordentlig skvätt olivolja, örtsalt och svartpeppar och lät dem stå i tio minuter under tiden jag gjorde i ordning de andra grönsakerna. Sen blandade jag ner även sötpotatisen, löken och broccolin och klippte över en näve färsk timjan. Och så skjuts in i ugnen ytterligare tjugo, tjugofem minuter ungefär. Potatisstickan snarare än klockan avgör tillagningstiden i det här fallet!

Till grönsakerna stekte jag upp två qournfiléer och gjorde en kall sås på creme fraiche, en matsked majonäs, en halv kruka klippt, färs timjan och lite örtsalt, svartpeppar och en kryddblandning ur hyllan med etiketten "Örtagård". Löjligt gott för den minimala arbetsinsats och de enkla råvaror som rätten kräver! Snabbt går det också - bara choppa grönsakerna så sköter ugnen resten och du kan pilla naveln eller klia hunden under tiden. Det är snabbmat när den är som bäst!
Ugnsgrönsaker, quornfilé och kall timjanssås
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Robert sa...

Ser riktigt gott ut! :D

Livet just nu sa...

Underbart! Nu vet jag vad jag ska göra ikväll :-)

Thérèse sa...

Robert: Kul! Som vardagsmat betraktat tycker jag det är alldeles ypperligt :)

Livet just nu: HEEJ!! Vad kul att se dig, jag hade tappat bort adressen till dig och har saknat dig massor! Nu kan jag ju börja följa igen.
Hoppas middagen smakade förresten ;-)