tisdag 8 mars 2011

Vårkänslor

Idag tror jag baske mig att det är vår här i Lund! Jag, maken och hunden tog en långpromenad och gick in till stan för att köpa sättpotatis att förgrodda. Vi passade på att köpa varsin falafelrulle (maken och jag alltså, hunden såg mycket avundsjukt på medan vi åt) och satte oss på en bänk i solen på stortorget och åt lunch. Helt underbart! Kring stadsbiblioteket blommade ett helt hav av vintergäck, och för första gången på mycket länge kändes det verkligen som att solen värmde. 

Väl hemma igen, när vi stod i arbetsrummet och packade upp våra hundratals böcker, ringde det på dörren och vi fick en stor bukett tulpaner levererade. En inflyttningspresent från min kära mor som nu tacksamt pryder vårt vardagsrumsbord. Ja, idag har jag vårkänslor, och det är alldeles, alldeles underbart!
Vintergäck i parti och minut
Tuplanfrossa
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Frida sa...

Kära Storasyster (och Storebror) Det gläder mig att flytten har gått smidigt förutom avbrottet från cyberspace.. ;)
Jag hoppas nu att denna gång du skriver om våren att den nu ska få förbli här och att vi slipper snön på ett bra tag..
Här uppe är det med vår.. Tiden springer iväg och i lördags fyllde prinsen 1år.. Oj oj tyckte de va nyss han kom.. Längtar tills vi ses!! KRAMAR

Hanna sa...

Underbart med vårkänslor! Igår var det vår här med, med solstrålar och snödroppar som blommade i rabatterna! Helt ljuvligt :)

Och jag försöker ignorera snöflingorna som vräker ner här idag...

Thérèse sa...

Frida: Ja, det hade varit fantastiskt att slippa snön, men idag vräkte den ner på morgonen här i Lund... Helt galet att lillkillen redan fyllt ett, jag hoppas vi ses, snart!

Hanna: Ja, snöflingorna, hrmpf... Jag lär mig visst aldrig, för så snart jag skriver eller drömmer om våren, så vräker snön ner dagen därpå. Nu ska jag hålla tyst tills vi med all säkerhet vet att det är vår. På riktigt!