lördag 12 mars 2011

Lördagsutflykt

Idag gjorde jag och maken en liten utflykt och tog tåget till Hjärup för en långpromenad runt åkrarna och fälten. Vi hittade en övergiven järnväg där tågen inte kan ha rullat på många herrans år. När vi strövade runt där hörde vi dock tågen som susade fram på den aktiva rälsen - en smula läskigt faktiskt, trots att man visste att inga tåg kunde komma. Hunden var lycklig och har sovit resten av dagen och kvällen efter att i tre timmar ha sprungit, klättrat, tuggat på pinnar och busat. Matte och husse var lika nöjda, efter en härlig eftermiddag på nya marker. 
Nedlagd järnväg

Vintergäck och snödroppar i parti och minut
Årets första videkissar!
Dags att köpa ny brevlåda kanske?
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Sofia Åkerman sa...

Vilken galet vacker bild på den nedlagda järnvägen!

Thérèse sa...

Sofia: Oj, tack! Jag blev faktiskt nöjd med flera av de järnvägsbilder jag tog, det är nåt lite trolskt med det övergivna.

Liv sa...

helt fantastiska bilder! jag blir lite nyfiken på om du behandlar dina bilder något i ps eller liknande? (Alltså, mer än att göra gråskala). Du har hur som helst ett helt makalöst bra öga för snygga motiv!! <3

Thérèse sa...

Liv: Tack! Vad glad jag blir!
Nja, ytterst sällan, helt enkelt för att jag är dålig på det och inte äger nåt bra redigeringsprogram. Just nu använder jag främst pixlr.com vilket funkar hyfsat.
I bilden på järnvägen har jag, förutom gråskalan, gjort en liten kontrastförändring men inget annat. Bilden på gladan för ett par veckor sedan är också redigerad på så vis, kontrast och ljus. En bild från i vintras på rådjur har jag manipulerat med tilt/shift-funktion eftersom jag inte har något sånt objektiv. Men nio bilder av tio (och sannolikt mer än det) är helt oredigerade.

Johanna sa...

Vansinnigt fina bilder!

Thérèse sa...

Johanna: Tack snälla du <3