lördag 19 mars 2011

Fredagsbelysning

Även om vi hunnit få upp i princip allting efter flytten, och bara någon enstaka låda står halvuppackad i klädkammaren, har vi fortfarande inte riktigt löst "belysningsfrågan". Vi flyttade från en lägenhet byggd 2008 till en lägenhet byggd någon gång på sextio eller möjligen sjuttiotalet. En påtaglig skillnad är antalet eluttag - i vår nya lägenhet är det minst sagt begränsat och manar till kreativa lösningar (eller många fula skarvsladdar) till skillnad från den gamla som var mycket välplanerad ur det perspektivet. Ännu så länge har vi inte hittat något optimalt alternativ i hallen, där finns helt enkelt inget vettigt uttag, och eftersom vi inte vill ha taklamporna tända hela kvällarna fick vi plocka fram kreativiteten. Lösningen blev min gamla spegelljusstake som dessutom är föredömligt kattsäker. Och mysig. Och allt annat än en taklampa. Jag är nöjd.  
Spegelljusstake och kaktus på hallbyrån
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

JozzAn sa...

Sååå snygg ljusstake!!!

Lellan sa...

Fint! Sån där ljusstake har jag alltid velat ha. Tycker de lyser så fint. Är lite nyfiken på hur det ser ut i resten av lägenheten :)

Thérèse sa...

Jozzan: Tack! Vi gillar den mycket båda två!

Lellan: Tack! Ja, de lyser verkligen jättefint med alla speglingar.
Vi väntar på renovering för stora delar av lägenheten (hall, toa, badrum, grovköket och de båda sovrummen) så här är ärligt talat inte helfräscht ännu. Tills vidare får ni nog därför nöja er med små snapshots och stilleben som detta ;-)

Elina sa...

kommenterar här istället då det andra inlägget inte verkar vara kommenterbart :o)

har bott på Delphi i ett år nu och fullkomligt älskar läget. löparrundan runt Ladugårdsmarken, närheten till mataffärerna, grönytorna runt Sankt Hans backar, utsikten från Klosterängshöjden. svårt att slå!

Thérèse sa...

Elina: Asch, vad dumt, måste lyckats komma åt den knappen men det är fixat nu :O

Kul att du också bor här, och särskilt kul så klart att du också trivs! Ja, vi har också hittat löparrundorna och Sankt Hans backar. Klosterängshöjden, är det den längst österut, där det står två tjurar på toppen? Vi var upp där för några veckor sedan - helt magnifikt!