måndag 28 mars 2011

Tussilago farfaraTussilago, hästhov, hästhovsört, tussilago farfara - kärt barn har sannerligen många namn, men det viktigaste av allt är att jag igår hittade årets första av detta fantastiska lilla blomster! 

/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Trasselfia sa...

Åh! *avis* Jag gick och letade efter dom igår men såg ingen. Idag är det snö :/

Angelica Karlsson sa...

Åh, fantastiskt! Det finns hopp om att våren faktiskt är på väg på riktigt. Igår när jag var ute på promenad såg jag krokusar och smörblommor här i Stockholm :)

Hanna sa...

Åh! De är som små solar :)

TrisselTrassel sa...

Ååå, Tussilago är ju bäst mina små älsklingsblommor utomhus! Har inte hittat någon bra promenadväg här ännu så jag är mest inomhus :( men jag får åka in till Djurgården helt enkelt och kika där :)

Tack för kommentaren på bilden, ja man vet aldrig vad som händer när Faster Ia kommer hem. Den här gången var jag så tokig att föreslå att vi skulle clownmåla oss med farmors smink, eller ja f.d smink...
Hur som haver var vi ju tvugna att styla lite också!

Kramar

Thérèse sa...

Trasselfia: Det är så häftigt, bara på den vecka som gått sedan jag tog den här bilden är slänten där jag hittade dem nu alldeles överströsslad av tussilagos. Det går så fort nu!

Angelica: Ja, nu är det verkligen vår, i alla fall här i Skåne!

Hanna: Det känns verkligen som att det finns en mening med varför vårblommor ser ut som de gör. Det är sånt vi nordbor behöver efter en lång, mörk vinter.

Trisseltrassel: Ja, gör det. Man blir ju alldeles lycklig av att se de små solstrålarna!

Det är så häftigt att se att hon blivit så stor - jag minns dina inlägg och bilder från när hon fortfarande bara var en liten skrutt. Det är hon minsann inte längre!
Kram