måndag 14 februari 2011

All you need is love

Murgröna som vi hade som bordsdekoration vid bröllopet, och ett hjärta tillhörande det fikonträd vi fick i bröllopspresent
"All you need is love" sjöng Beatles. Även om kärlek inte mättar många magar är det nog få som skulle ifrågasätta dess värde och betydelse. Det är dock inte alla förunnat att vara förutsättningslös älskad, eller att ha någon att älska gränslöst. Jag ser inget ont i att, en dag om året, uppmärksamma kärleken i vardagen. Den ska ju finnas där, varje dag, året om, men som de människor vi är kan det göra gott att påminna oss själva om att våga uttrycka kärlek och omtanke. Däremot är jag mycket skeptisk gentemot det amerikaniserade sättet att fira Valentines day. Den kommersiella marknadsyran kan onekligen bli kontraproduktiv och göra Alla hjärtans dag till årets ensammaste dag, för den som lever ensam eller saknar kärlek. Därför tycker jag att Alla hjärtans  är en ypperlig dag att uppmärksamma olika hjärteprojekt. Just nu pågår två kampanjer som jag vill lyfta fram lite extra en dag som denna:

I Sverige lever vart femte barn, eller 400 000 barn, med föräldrar med ett riskabelt akohol- eller narkotikabruk. Vart femte barn är en kampanj för att uppmärksamma barn och unga som påverkas negativt av att vuxna i deras närhet missbrukar alkohol, narkotika eller läkemedel. Läs mer om, och stöd kampanjen som pågår under Alla-hjärtans-veckan, här!

Heja Abbe är en fantastisk blogg om "en kämpe med ett medfött hjärtfel". Hjärt- och lungfonden har utsett februari till "Alla barnhjärtans månad", och hos Heja Abbe pågår nu flera auktioner där pengarna går oavkortat till fondens insamling. Titta in där, vettja, och ge ett litet barnhjärta möjligheten att fortsätta slå!

Ha en riktigt fin alla hjärtans dag!

/ Thérèse

Inga kommentarer: