söndag 20 februari 2011

Azalea

I torsdags fyllde min farfar år, och i fredags satte vi oss på tåget till Sundets pärla för att fira honom och passa på att träffa min pappa som var på besök. Farmor bjöd som alltid på fantastisk mat, och även om jag inte våga norpa några pelargonskott av henne, fick jag i alla fall chans att beundra hennes fantastiska azalea. Av någon anledning har jag aldrig själv ägt just en azalea - lite dumt, inser jag var gång jag får möjlighet att på nära håll beundra dess skönhet!
Farmors azalea...

Som nog egentligen var en present till farfar från pappa ...
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Kanske håller vi på att bli gamla, för jag har också börjat upptäcka krukväxter som jag tidigare tyckte bara var för gamla tanter, hihi! Azalean är jättevacker, för att inte tala om cyklamen och pelargoner!
Önskar dig en god start på den nya veckan!
/Anna-Karin

Thérèse sa...

Fröken Grön: Jag håller alldeles garanterat på att bli gammal! Jag har alltid varit mycket skeptisk till pelargoner, de har luktat konstigt och sett "tantiga" ut (eftersom mormor och farmor haft dem...) men nu står de högt på önskelistan! Vågade som jag skrev inte norpa något skott från farmor, men är inne på att köpa en stickling på Fiskaregatans trädgårdsbutik här i Lund - 20 spänn måste det väl vara värt? ;-)

Anonym sa...

Fin blomma. men du, angående receptet på linssoppa: vad är det för röda linser du använder? Är de torra eller i konserv? Kunde inte hitta några i affären idag, men letade kanske på fel ställe.

Ingrid sa...

Ursäkta, det var jag som skrev det förra inlägget, men det skulle inte bli anonymt.

Thérèse sa...

Ingrid: Jag använder torkade röda linser. Ibland finns det band gryn och sånt, ibland på någon sorts "hälsohylla". Jag brukar köpa ett märke som heter Saltå Kvarn (de är ekologiska) men även Risenta har bra röda torkade linser!