tisdag 1 februari 2011

Lykta

Jag har alltid älskar att ha levande ljus tända hemma, de ger ett mjukt sken till skillnad från alla lysrör och halogenlampor man ständigt exponeras för. Sedan vi skaffade katter har det dock blivit något av en utmaning att hitta ljusstakar som både är vackra och kattsäkra. Vi kom tidigt fram till att en större golvlykta borde vara ultimat, och efter idogt sökande hittade vi för något år sedan den perfekta lyktan i en liten inredningsbutik här i Lund. Med svarta dekorationsstenar i botten står den stadigt och katterna har inte lyckats välta den en enda gång, trots deras intensiva nattliga löparrundor. Och trots att Tindra verkar tycka nästan onödigt bra om lyktan hon också.


/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Kastrullis sa...

Håller med dig om den mysfaktor som levandeljus ger. Finns inget som motsvarar det. Vi gör också av med många, speciellt, värmeljus på ett år!

Kram

Thérèse sa...

Kastrullis: Vad skulle man göra utan värmeljus? Jag har dessutom en faibless för doftljus, men de måste först passera min känsliga doftkontroll - milda, mjuka dofter är det enda som godkänns. Men gud så mysigt det är!

KRAM!