måndag 7 februari 2011

Planteringsplanering

Jag klickar mig runt på olika fröbutiker på nätet, tittar i webshopar efter saker till balkong och trädgård och längtar och drömmer. Om bara tre veckor (hjälp!) tar nämligen mannen och jag vårt pick och pack och lämnar vår underbara lägenhet. Vi beger oss till de norra delarna av staden och förlorar åkrarna utanför huset, men vinner å andra sidan 22 kvadratmeter bostadsyta och får dessutom en inglasad balkong på köpet. Den är månne inte lika stor som den vi har nu (17 kvadrat balkong är svårslaget) men som sagt - den är inglasad!

Det bubblar lite inombords när jag tänker på hur mycket lättare det faktiskt måste bli att odla det allra mesta. Här ute kan ju blåsa riktigt ordentligt. Vid mer än ett tillfälle har utomhusmöbler flugit omkring här runt husen och slagits i spillror av stormen - det kan väl sägas vara en av nackdelarna med att bo vid en åker. Vindarna drar raka vägen från Öresund in på vår balkong... Men det slipper vi alltså nu! Jag ser för mitt inre öga hur jag inte behöver kedja fast tomatplantorna i balkongräcket, utan kanske bara staga upp dem en smula. Mm, ljuva tanke! Och vattningen - tänk att bara behöva ta hänsyn till värmen och solens instrålning och inte också hur mycket blåsten tänker torka ut jorden. Och så det allra bästa - tänk att kunna sätta ut krukorna på balkongen kanske så tidigt som i mars! Jag älskar redan min nya balkong!
Sommaren 2009. Saga har hittat en varm sovplats på fönsterblecket på balkongen, mellan jord och dill
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Therese sa...

Fy, jag blir ruskigt avundsjuk (grön av avund passar ju bra i det här sammanhanget). Men å andra sidan hoppas jag att du fotar massor så att jag åtminstone får njuta på avstånd och får se hur mina grönsaker kommer se ut om några veckor (eller månader).

Hanna sa...

Åh, inglasad balkong!! Avis... Jag hade det i min förra lägenhet och jag saknar den verkligen. Har ju inte ens balkong i den här lägenheten... Tur att Erik har balkong och att jag snart flyttar dit :)

Lycka till med allt odlande!