lördag 26 februari 2011

Rapport från flyttkaoset

Tre dagar till flytt. Vår lägenhet liknar allt mindre ett hem, och allt mer någon sorts förråd eller skräpstation. Det är lådor över allt, prylar flyter omkring (var ska jag packa den här? var passar den? var la vi de andra?) och väggar och fönster töms på tavlor och gardiner. En av de svåraste nötterna att knäcka har varit min brudbukett - hur sjutton flyttar man en droppformad bukett med rosor torra som fnöske utan att den haverera fullständigt? Alla skokartonger vi prövat har varit för små, postens största låda för låg och flyttkartongerna allena för stora. I kväll stod lösningen plötsligt framför mig - brudbuketten går med mycket liten marginal ner i vår golvlykta. Helt perfekt! Den kan inte glida runt, den kan inte krossas eller bli mosig, utan står ordentligt fixerad. Lyktan i sin tur svepte jag in i en filt och la i en av våra flyttkartonger. Nu håller vi bara tummarna att glaset håller så ska vi nog lyckas packa upp både bukett och lykta i sitt nuvarande, hela skick!
Buketten i lyktan
Min brudbukett och tärnornas buketter - lite mer färg i färskt format :)
/ Thérèse

2 kommentarer:

Fröken Grön sa...

I nöden föds de bästa idéerna, - smart lösning för brudbuketten! Hoppas den kommer fram i gott skick.
Så spännande med flytt, - vart går lasset? Vi flyttade i somras, tömde en hel lägenhet i Malmö med FYRA förråd. Det var inte kul, men oj vad skönt när man hade rensat klart och fått allt på plats.
Nu ser vi fram emot bilder från nya stället, - happy moving!
/Anna-Karin

Thérèse sa...

Fröken Grön: Flytten gick bara tvärs igenom Lund och gick bra, även om den var sjukt intensiv! Jag längtar verkligen till hus och ut på landet, men ännu så länge är vi lite för mycket studenter maken och jag för att det ska vara möjligt. Men tids nog så!