torsdag 17 februari 2011

Smultronstället

Jag längtar efter promenaderna längs med den gamla nedlagda järnvägsvallen. Jag längtar efter tallbarr och bark under fötterna, här och var syns resterna av det livgivande järnvägsspåret. Nu är här sandiga banker som klätts av nytt liv, av grönskande liv. Jag längtar efter att söka efter det lilla, lilla röda, i det omslutande intensiva gröna. Jag längtar efter att sätta mig ner på knä, att plocka bär efter bär och njuta av den solvarma smaken i munnen. Jag längtar efter att sitta där och lyssna till fåglarna som sjunger, träden som susar och forsen som dånar avlägset. Jag längtar, åh herre Gud så jag längtar! Efter smultron och smultrontid på smultronstället. Jag längtar.

/Thérèse

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Här har du en till som längtar... Allt är bara så fult ute just nu, med skitiga rester av snö och trista, frusna växter i trädgården. När jag ser din bild inser jag att jag måste köpa några smultronplantor och pilla ner i jorden i år, - sååå gott!
/Anna-Karin

Kastrullis sa...

Nu börjar t.o.m jag att längta! Jag som ändå har lite vinter kvar att se fram mot!

kram

Elin M. Liljeholm sa...

Åh jag älskar din nya blogg måste jag säga! :)

Tänkte även passa på att fråga, som veckans ansvarig redaktör på SHEDO-bloggen, om du har lust att bidra med en text - exempelvis den här - till veckans tema: Känslor inför våren! :)

Vi ses på lördag! <3

Kramar, Elin

Thérèse sa...

Fröken Grön: Eller hur? Vår balkong är så djupt deprimerande just nu att jag bara fasar för när jag måste ut där om någon vecka och packa ihop allt inför flytten. Blärk, ge mig vår i stället!

Kastrullis: Wow, då förstår jag att det gått långt! Men egentligen kan ju du längta efter vår här i skåne utan dåligt samvete - de tär ju inte här du behöver kylan och snön ;-) KRAM!

Elin: Tack, vad glad jag blir!
Jag har inte alldeles gott om tid just nu, så något nytt orkar jag inte skriva. Du får dock gärna låna både den här texten och bilden, om det känns ok att återanvända.
Kram, så ses vi på lördag bland föredragningslistor, verksamhetsberättelser och propositioner - yäy!