onsdag 9 februari 2011

Blåbärsliv

Idag vågade jag mig ut på balkongen för en första inspektion efter den långa vintern. Det var med glädje som jag kunde konstatera att den mindre av våra två buskar med amerikanska blåbär ser ovanligt pigg ut och är full av knoppar! Även den större ser ut att ha klarat de bistra månaderna, så med lite tur får vi ordentligt med bär till sommaren. Buskarna går nämligen sin tredje säsongen till mötes och det tar flera år innan de kan börja ge bär på sin fulla potential. Så vi hoppas helt enkelt att sommarens skörd blir god. I mångdubbel bemärkelse!
Den mindre av våra två amerikanska blåbärsplantor
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Amerikanska blåbär står högt upp på min trädgårdslista för den kommande säsongen, - så gott att kunna tassa ut i nattlinne på morgonen och hämta en näve färska bär till frukostfilen!
Må så gott!
/Anna-Karin

Thérèse sa...

Fröken Grön: Vi har ännu inte fått så mycket bär på dem att vi kunnat plocka till fil eller göra sylt eller så, snarare bara mumsa lite ute på balkongen. Nu går vi dock den tredje sommaren till mötes, och vad jag har kunnat läsa mig till är den tredje säsongen ofta den första med ordentlig skörd. På vissa "skräcksidor" står det dock att det kan ta upp till åtta år innan de ger fullgod skörd - det hoppas jag verkligen inte!

Allt gott!