tisdag 22 februari 2011

Vinterns återkomst

Det börjar bli uppenbart - det straffar sig att tala, drömma eller skriva om vår. Både jag och Fröken Grön gjorde det igår, och i dag är Skåne ånyo täckt av vit snö. Det är vackert, det kan jag inte förneka, solens strålar får de dansande flingorna att gnistra och glimma. Men det är inte vår! Jag tog i vanlig ordning med mig kameran på hundpromenaden och hade tänkt att fånga snön, men jag hittade en dunge full av små talgoxar som i stället fick bli dagens fotoobjekt. Det känns lite mer... levande. 

Burrig talgoxe

Den som gapar efter mycket?
/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Gro Helen sa...

*sukk* jeg vil også ha vår!!! Men virker ikke som om vinteren har tenkt å dra herfra enda heller... Hjelper det med protestaksjon, mon tro? :p

Jeg liker forresten den nye bloggen din :)

Fröken Grön sa...

Vilka underbara närbilder! Vad har du för objektiv? Skaffade själv ett 70-300 innan jul, men har bara haft tillfälle att prova det en gång (på riktigt) så långt. Ytterligare en anledning att längta efter våren, så att man får ge sig ut i naturen och fotografera lite mer!
Må så gott!
/Anna-Karin

Thérèse sa...

Gro Helen: Envisa kung Bore! (Kallar ni vintern så i Norge också? "Kung Bore?") En protestaktion tycker jag låter som en mycket god idé, vet inte om det skulle hjälpa så mycket, men jag skulle nog bli lite gladare för stunden i alla fall ;-)

Fröken Grön: Jag har en ytterst modest utrustning: kamerahuset är en Nikon D40 och sen har jag ett 18-55 och ett 55-200 objektiv. Närbilderna är (oftast) tagna med 55-200, så också denna. I de allra flesta fallen måste jag dessutom använda zoomfunktionen i datorn eller kameran för att komma tillräckligt nära, vilket ibland tallar på kvalitén. Jag vill jättegärna ha ett 70-300 men de är så dyra, det blir ett senare projekt.

Och visst saknar man att kunna gå ut och fota utan att riskera att frysa fingrarna av sig. Nej, det är verkligen dags för vår nu, av så många skäl! :D