lördag 19 februari 2011

Vårtecken

Älskade snödoppar
Jag fortsätter i vårtecknens spår - trots att det var åtta minusgrader när jag vaknade i morse så strålade solen när jag satte mig på bussen för att åka till årsmöte. Idag lämnade jag posten som vice ordförande och kassör i den förening jag var med och startade upp för två och ett halvt år sedan. Det är med blandade känslor jag lyfter på hatten, men mest av allt ska det faktiskt blir oerhört skönt. Jag har ägnat oändliga timmar åt denna förening, jag har älskat det - psykiatri är en hjärtefråga för mig - men det är svårt att hålla uppe glöden i ideellt arbete under flera års tid. Det är dags att gå vidare, och i och med detta har jag vunnit minst tio timmar varje vecka som jag annars lagt på föreningen. Fatta vad mycket tid! Till maken, balkongen, växterna, köket, brödbaket, djuren, skrivandet .... Åh, det känns lite som att jag har en spirande vårblomma i hjärtat!

/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Johanna sa...

Skönt att du känner så! Att det är en start på något nytt. Alla ni som jobbat i styrelsen har gjort ett fantastiskt jobb och möjliggjort det faktum att den nya styrelsen har en förening att ta hand om.

Och våren, ja våren. Jag fick så mycket vårkänslor nu när jag var i lund. Sa det till Liv, det luktar vår. Sen tog jag tåget upp till Göteborg och slungades hårt in i vintervärlden igen... så det är tillbaka till att drömma om ljuva vårdagar.

Thérèse sa...

Johanna: Det blir verkligen en start på något nytt. Delvis känns det så klart underligt - vem är jag utan SHEDO? - men främst väldigt skönt. Jag har inte mer att bidra med nu, och föreningen måste hitta sin egen form utan att bli allt för förknippad med enstaka personer i styrelsen. Det är SÅ SKÖNT att valberedningens slit mynnade i en styrelse med stor potential!

Och våren, ja, ge mig vår! Här snöade det i morse igen, bara enstaka ensamma flingor men ändå. VI får nog drömma några veckor till, både här och i Göteborg. Kram på dej vännen!

Ludmilla sa...

Gud så underbart!